Η απεργία των καθηγητών είναι και δικιά μας γιατί η νίκη τους είναι και νίκη μας!

stir3te tin apergiaΜιλάω πρώτα σαν μαθητής και μετά σαν αντιεξουσιαστής, και γνωρίζω πως ο αγώνας των καθηγητών μου με αφορά γιατί αφορά την σκατένια εκπαίδευση μου σε ένα, κυριολεκτικά, μπουρδέλο σύστημα.

Όπως πολλές φορές, εύστοχα, έχουν πει, οι μαθητές προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις σαν άλογα κούρσας ενώ παράλληλα κάποιοι θησαυρίζουν από το άγχος των νέων. Με την νέα τροποποίηση, αυτή η προετοιμασία θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη, στοιβάζοντας μαθητές σαν κότες 30-40 παιδιά ανά τάξη, βάζοντας τους καθηγητές να ξεκωλόνονται στην δουλειά και το κράτος απλά θα εισπράττει περισσότερα και θα ξοδεύει λιγότερα για τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Η εκπαίδευση τείνει να γίνει προνόμιο για τους αστούς ή για όσους έχουν να ποντάρουν στα παιδιά τους.

Η μόρφωση μας έχει γίνει ρουλέτα που γυρίζει ο κάθε παπάρας υπουργός χωρίς να τον νοιάζει για εμάς.

Είμαι μαθητής λυκείου και ξέρω τι σημαίνει άγχος εξετάσεων. Δυστυχώς, όμως, πλέον δεν έχω ελπίδες για το μέλλον μου. Τι και αν μπω στο πανεπιστήμιο αφού στο τέλος θα είμαι άνεργος. Όλα τα όνειρα μου γαμήθηκαν, όπως και πολλών άλλων συμμαθητών μου.

Στηρίζουμε την απεργία των καθηγητών γιατί η νίκη τους είναι και δική μας νίκη. Τα όνειρα θα ξαναζωντανέψουν και , ίσως, οι γονείς μου να μην αγχώνονται για μένα, οι συμμαθητές μου που δεν έχουν θα μπορούν να δώσουν πανελλήνιες χωρίς φροντιστήριο, δεν θα λιποθυμάνε παιδιά από το άγχος και την πείνα μέσα στην τάξη, ο φίλος ο Μωχάμεντ δεν θα φοβάται τους φασίστες του σχολείου και εγώ θα έχω ελπίδες για να παλεύω κάθε μέρα όλο και πιο δυνατά. Η νίκη των καθηγητών μου θα είναι η ώθηση μου για μια ακόμη πιο λυσσαλέα μάχη με το σύστημα και το κεφάλαιο, θα είναι μια καλοζυγισμένη γροθιά στα δόντια της εξουσίας.

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΝΑ ΛΕΕΙ : ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΥΡΡΑΝΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *